בית הדין לעבודה בירושלים הוא ערכאה השופטת עצמאית ומתמחה בשפיטה בתחומים ממשפט העבודה והנושאים הסוציאליים, כמו הביטוח הלאומי, ביטוח הבריאות הממלכתי ואחרים.
מבנה בית הדין לעבודה
ישנן שתי ערכאות במערכת בתי הדין לעבודה, האחד הוא בית הדין הארצי לעבודה, המשמש כערכאה העליונה שלא ניתן לערער על פסיקותיה (למעט בבג"ץ) והוא מהוה את ערכאת הערעור על פסיקותיהם של בתי הדין האזוריים לעבודה.
הערכאה השנייה היא בית הדין האזורי לעבודה. בישראל קיימים חמישה בתי דין אזוריים לעבודה, בבאר שבע, חיפה, נצרת, תל אביב וירושלים.

בית הדין לעבודה ירושלים – דיני עבודה
סמכויות השיפוט של בתי דין אלו מקבילות לסמכויות השיפוט של בתי משפט מחוזיים והם חלק מהרשות השופטת בישראל. הם משמשים כערכאה ראשונה של השיפוט בנושאים הנוגעים ליחסי עבודה והנושאים הסוציאליים, כמו החלטות של המוסד לביטוח לאומי, חוק הבריאות הממלכתי ואחרים.
גם הרכב השופטים בבית הדין לעבודה הוא ייחודי ומונה, בנוסף לשופט מקצועי, גם שופטים שהמליצו עליהם ארגוני עובדים וארגוני מעסיקים. אותם הנציגים לא חייבים להיות משפטנים או בעלי השכלה במשפט, אולם עליהם להיות בעלי נסיון נרחב בתחום התעסוקה.
בדרך כלל, בהליכים האזרחיים בבית הדין האזורי לעבודה יושבים בדיון שלושה שופטים – שופט מקצועי, נציג מטעם העובדים ונציג מטעם המעסיקים.
בית הדין לעבודה בירושלים
בית דין זה שונה מאוד מבתי משפט השלום או המחוזי בסמכויותיהם, הכוללות, בין היתר, דיון בתביעות בנושאי עובד מעביד המוגשות מטעם העובד, תביעות הדנות בקיום יחסי עובד מעביד, תביעות העוסקות בענייני חוזי עבודה והפרתם, תביעות עקב אי קבלה או אפליה במקום העבודה, תביעות המוגשות מטעם נציגי ארגון עובדים כנגד המעביד או נושא משרה אצלו, תביעות הדנות בסכסוכי עבודה והסכמים קיבוציים, תביעות בנושאי ביטוח לאומי, תביעות העוסקות בתשלומי שכר ופיצויי פיטורים ועבירות פליליות המתרחשות במקום העבודה.
בתי הדין לעבודה ירושלים, כמו בכל הארץ, מעניקים לרוב משקל גדול יותר ליחסים בין העובד והמעביד, ונוטים יותר להכיר בעובד כחוליה החלשה ביחסים אלו ועל כן לרוב פסקי הדין מיטיבים עם העובדים בגובה הפסיקות, או במידה ואין החלטה חד משמעית, על ידי ביטול הוצאות המשפט כנגדו.
חשיבות הייעוץ בעו"ד –
חשוב להיעזר בעורך דין טוב באזור ירושלים שלו יש ניסיון בתחום ייצוג בית דין לעבודה בעת המשפט, על מנת שהוא יוכל לייעץ בהתאם להכרות שלו מפסיקות אחרות, האם על הלקוח להלחם עד למתן פסק הדין או שעדיף ללקוח להגיע לפשרה באותו התיק בדיונים הראשונים, ובדרך זו לסיים את ההליך במהרה ולחסוך עלויות רבות.
במידה ועורך הדין המתמחה בתחום ייצוג בית הדין לעבודה ממליץ ללקוח להמשיך עם התיק עד הסוף, התביעה יכולה לארוך מספר שנים במהלכם תוגש התביעה וינוהלו החקירות וההוכחות.
עוד כדאי לדעת שבשונה משאר בתי הדין בהם שכר הטרחה שווה ערך לאחוז מסוים מהסכום הסופי שנקבע לפי פסיקת השופט, בבית הדין לעבודה, שכר הטרחה של עורך הדין המתמחה בתחום ייצוג בית הדין לעבודה מחולק לתשלום אחד שניתן בראשית המשפט ובנוסף אליו עוד תשלום בסוף המשפט ששווה ערך לאחוז מסוים בהתאם לפסיקת השופט.
תשלום עבור עורך דין עם ניסיון רב בתחום דיני בתי הדין לעבודה ירושלים יכול להתגלות כמעמסה כלכלית לא קטנה ועל כן חשוב בטרם פונים לעורך דין שייצג אתכם בתיק בבית הדין לעבודה לקיים תחילה פגישת ייעוץ בה תתרשמו מהעורך הדין באופן אישי, תבינו כיצד הוא מתכוון לנהל את התיק ותלמדו על האפשרויות העומדות לפניכם שאינן דורשות תשלום רב.
משרדנו, אריאל גולן ושות' מתמחה בדיני עבודה ובעל מוניטין רב בתחום. אנו מייצגים לקוחות רבים במקצועיות רבה, המושתת על נסיוננו והיכרותנו המעמיקה את דיני העבודה ואת התהליך הנדרש כדי להציג תביעה ממוקדת ויעילה.
זקוקים לייעוץ או ייצוג בבית הדין לעבודה? צרו קשר כאן.
מוזמנים לקרוא בנוסף: