5 טיפים שיעזרו לכם כנפגעי עבודה
זה התחיל כמו עוד יום עבודה רגיל, אבל הפך לקטסטרופה של ממש תוך שניות. הסיבה: תאונת עבודה שהותירה אתכם עם נזק גופני ועם פגיעה כלכלית בלתי מבוטלת. כאשר יכולת ההשתכרות שלכם נפגעת, כפי שקורה בלא מעט תאונות עבודה, אתם עשויים לגלות שיש לכם "קייס" לתביעה כנגד מקום העבודה. לפניכם חמישה טיפים שיביאו לכך שההתנהלות הביורוקרטית והמשפטית שלכם לאחר האירוע תהיה היעילה ביותר שיש.
1. פנייה לעורך דין
הצעד הראשון שעליכם לבצע לאחר פגיעה בעבודה, וכלל הנראה החשוב מכולם, הוא פנייה לעורך דין הבקיא בתחום: זה יכול להיות עורך דין לענייני נזיקין וביטוח לאומי או עורך דין שמשלב בעבודתו את התחומים נזיקין ודיני עבודה. הפנייה לעורך דין מן השורה יכולה לשפר את נקודת ההתחלה שלכם בצורה משמעותית, כאשר עורך הדין יידע איך להתנהל על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה של התביעה שלכם, לרבות דגשים באשר לתיעוד הנכון, ההתנהלות הנכונה מול הביטוח הלאומי וכן מול המעביד שלכם.
חשוב לזכור שמקרים של תאונת עבודה לא תמיד יהיו חד משמעיים, עם המון שטח אפור ומקום לנסיבות הספציפיות של התאונה. עורך הדין יכיר את לשון החוק ואת תקדימי העבר, כששימוש בשירותיו יכול להיות בבחינה אסטרטגיה מנצחת.
2. חשיבותו של תיעוד
תביעה לאחר תאונת עבודה היא תמיד מורכבת, גם מבחינה כלכלית. הקושי הוא להעריך את גובה הנזק שנגרם מהתאונה, שמשפיע כמובן על גובה התביעה ועל סיכויי ההצלחה שלה (תביעה עם סכומים אסטרונומיים ובלתי פרופורציונליים עלולה להידחות על הסף). התפקיד שלכם, בעזרת עורך הדין, הוא לאסוף כמה שיותר ראיות שמצביעות על היקף הנזק והפגיעה: קבלות על הוצאות רפואיות, על טיפולים או על תרופות, הוצאות נסיעה על הגעה לבית החולים או איסוף תלושי המשכורת הקודמים, שעשויים להעיד יותר מכל על ממדי הפגיעה הכספית בשל פגיעה בכושר ההשתכרות. חשוב מאד אף להמציא תיעוד על אופן הפציעה ונסיבותיה, כאשר רבים הסיכויים שבהמשךהדרך יהא צורך להוכיח כיצד נגרמה התאונה והאם היא אכן עולה כדי "תאונת עבודה" כהגדרתה בחוק הביטוח הלאומי.
3. מציאת עדים

5 טיפים מנצחים לנפגעי עבודה
בהרבה מאד מקרים, הפרטים הקטנים ביחס לאותה תאונת עבודה הם שעושים את ההבדל. אם רוצים לתבוע את מקום העבודה בגין רשלנות או מפגע שהביאו לנזק, יש להוכיח את הנסיבות הספציפיות של המקרה. בהינתן מצב הגיוני מאד בו התאונה אינה מתועדת – כי לא בכל מקום עבודה מוצבות מצלמות אבטחה – מומלץ מאד לנסות ולאתר עדים. אלה יוכלו להציג את נסיבות התאונה במקרים המגיעים אל בין כתלי בתי המשפט השונים. לכן, עם התרחשות התאונה יש לברר מי בדיוק היה עד לה ולאסוף את פרטי יצירת הקשר איתם. זהו נתון איסוף שיוכל לחסוך מכם המון עוגמת נפש במהלך ניהולו של התיק.
4. התנאים במקום העבודה
חלק מרכזי בתביעות לאחר תאונת עבודה, ובין היתר בתביעות בגין מחלת מקצוע, הוא בחינת המאמצים שעשה מקום העבודה כדי למנוע את הפגיעות, מאמצים שעשויים להשפיע על אחוזי ההצלחה לכאן או לכאן. יש לראות מה נעשה למטרת שמירה על בטיחות בעבודה: האם העובדים קיבלו ציוד הגנה מתאים? האם הם עברו הדרכות בטיחות? באיזה אופן נערך טיפול במפגעים במקום העבודה? וכן הלאה. מקום עבודה שמוכח כי התרשל בהיבטים אלה, סביר שידו תהיה על התחתונה בסוף הדרך בתביעה כנגד המעסיק.
5. לא רק כנגד מקום העבודה
כשמעוניינים להגיש תביעה לאחר תאונת עבודה, צריך לקחת בחשבון שיש גופים שונים אליהם ניתן לפנות – הגשת תביעה כנגד מקום העבודה-המעסיק איננה התרחיש היחידי. תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי היא לגיטימית, כאשר יש נזק הפוגע ביכולת ההשתכרות באופן זמני או קבוע. ייתכן מאד שהמוסד לביטוח לאומי יערים קשיים, למשל בוועדות הרפואיות הנוקשות שלו. חשוב לראות מהם הביטוחים הפרטיים והאישיים שיש לאותו עובד, ואיזה מענה הם מספקים למצב.
משרד עורך דין אריאל גולן ושות' ממוקם בירושלים ועוסק בין היתר בתביעות הכרוכות בענייני עבודה בירושלים, אנו מספקים מטרייה משפטית רחבה ונותנים מענה מקצועי במגוון סוגיות בתחום. מוזמנים ליצור עמנו קשר בכל עת.