מדי שנה מוגשות מאות תביעות נגד משרד הבטחון של חיילים, או חיילים לשעבר אשר נפגעו במהלך שירותם הצבאי ודורשים לקבל הכרה בפגיעתם ואת הפיצויים להם הם זכאים על פי חוק.
אופן הגשת התביעה הוא מורכב וכל בקשה נבדקת לעומק, לפני שהיא מאושרת ולפני שנקב סכום הפיצויים ו/או קצבת הנכים לתובע.
ייצוג משפטי של התובע לא רק שמגדיל את הסיכויים להצליח בתביעה, אלא גם מקצר משמעותית את ההליכים ומסייע לתובעים להתנהל בתוך סבך הבירוקרטיה והדרישות השונות של משרד הבטחון כתנאי לקבלת התביעה.
אופן הגשת תביעות משרד הביטחון
תקציב משרד הביטחון הוא הגדול ביותר מבין תקציבי משרדי הממשלה. צרכי הביטחון של מדינת ישראל רק הולכים וגדלים וכך היקף דרישות מערכות הביטחון.
בתוך תקציב משרד הביטחון נכללים גם כספי הפיצויים לנפגעי צה"ל, ולא אחת עלה לדיון נושא תביעות משרד הביטחון, העלויות, הצורך בסינון נרחב, קיצוץ והעברה לטיפול בידי גופים אחרים, ואף לאחרונה הוקמה ועדה גדולה שהכינה שורת מסקנות מרחיקות לכת בתחום.
נראה כי בשיקול בין מערכת ביטחונית אחת, או עסקת נשק אחת במיליארדי שקלים לעומת תקציב כל נפגעי צה"ל, היחס מתגמד, אך עדיין הנטל על המערכת הוא רב, וכך הטיפול בנושא תביעות משרד הביטחון נבחן בזכוכית מגדלת.
ישנם לא מעט מתחזים שבדומה לניסיונות תרמית כמו נגד גופי הביטוח השונים, מנסים להונות גם את משרד הביטחון בתביעות סרק.
לצורך הדיון יש לעסוק רק בצודקות שבין תביעות משרד הביטחון, והמשוחררים שבאמת ראויים לפיצוי ולהכרה רפואית במסגרת מה שאירע להם בשירותם.
אופן הגשת תביעות משרד הביטחון
כאמור, משרד הביטחון הוא מהגדולים במשרדי הממשלה ותחומי העיסוק הרבים בהם הוא עוסק, קריטיים לקיום מדינת ישראל.
את נושא תביעות משרד הביטחון, הפקיד המשרד בידי גורם הנקרא קצין תגמולים, שבידיו הסמכות והשיפוט בנושא טיפול בעניין תביעות משרד הביטחון.
על כל חייל משוחרר המעוניין לתבוע על פגיעה בכושרו הרפואי באיזשהו אופן הקשור באופן כלשהו לשירות הצבאי, להגיש את טופס התביעה הרשמי לידי קצין התגמולים.
אחרי שקצין התגמולים מעיין בבקשה ובכל המסמכים הרלוונטיים שמצורפים לה, הוא זה שקובע אם אכן תוכר פגיעתו של החייל או שתביעתו תידחה על הסף.
במידה והוכרה תביעתו, יעבור הטיפול לידיה של וועדה רפואית שמתפקידה לבחון את תפקודיו ומצבו הבריאותי והרפואי של החייל, כדי שהיא תוכל לקבוע את אחוזי הנכות שלו. בהתאם לדרגת הנכות שנקבעה, ייקבע סכום הפיצויים וגם סכום הקצבה החודשית.
ככל שהתביעה תהיה מסודרת יותר ותכיל יותר פירוט של הפגיעה והשלכותיה, כולל חוות דעת של רופא מומחה, דו"ח חתום מבית החולים או מהגורם הרפואי המטפל, פירוט הטיפולים שניתנו וכדומה, כך גם הסיכויים לקבל אישור יהיו גבוהים יותר, וגם ההליך בוועדה הרפואית יהיה יעיל יותר.

פיצויים לנפגעי צה"ל
ייצוג משפטי לנפגעי צה"ל במהלך תביעות משרד הביטחון
בשל הנטל הרב על תקציב מערכות הביטחון, וניסיונות ההתייעלות הכלכלית לרוחב כל גופי משרד הביטחון, לא אחת נלחם משרד הביטחון גם בתביעות צודקות ומובהקות ולכל הפחות מנסה להפחית בהיקף הפיצוי וההכרה.
מי שבאמת נפגע וכל הסיבות עימו במהלך שירותו ומעוניין בהכרה מלאה לה הוא ראוי מומלץ לו להיעזר בייצוג משפטי בתחום תביעות משרד הביטחון, שהפך לענף בתחום עריכת הדין. מדובר בגוף גדול, מסועף ומורכב מאד שקשה להתמודד מולו באופן עצמאי וליווי וייצוג משפטי הם ממש מחויבי המציאות, מאחר וישנם מצבים שלא כדאי להמר עליהם או לסמוך על המזל, במיוחד כאשר כרוכים בהם תגמולים ופיצויים שעשויים רק להיטיב ולהקל על הנפגע ולשפר את איכות חייו.
אלו הן הסיבות העיקריות לחשיבות הרבה שיש בייצוג משפטי, שכולל יעוץ ראשוני והתרשמות מהמצב תוך בחנית סיכויי ההצלחה בתביעה, הכנת התביעה ואיסוף הניירת הרלוונטית, הגשת התביעה, ליווי ואף ייצוג מול הוועדה הרפואית ובמקרה הצורך אף ערעור על מסקנות והחלטות הוועדה.
משרדנו, עו"ד אריאל גולן ושות' הוא בעל נסיון רב שנים מול המערכת הבטחונית ועם הצלחות רבות בתביעות נגד משרד הבטחון.
יש לנו את הכלים, הידע והנסיון לקצר תהליכים ולצלוח את מכשולי הבירוקרטיה ביעילות ובמהירות, נתון שיקב אתכם מהר יותר לקבלת הפיצויים המגיעים לכם.