תהליך תביעה נגד משרד הביטחון במטרה לקבל הכרה בנכות ובעקבות כך תגמולים ממשרד הביטחון, כמו גם זכויות נוספות, מורכב ממספר שלבים, כאשר החשוב שבהם הוא הגשת טופס תביעה נגד משרד הביטחון, ממולא כראוי, בזמן ועם האסמכתאות הנלוות.
על חשיבותו היתרה של טופס תביעה נגד משרד הביטחון:
הגשת תביעה למשרד הביטחון:
אדם שנפצע, חלה או נחבל במהלך או עקב שירותו הצבאי, יכול להגיש תביעה ובקשה להכיר בו כנכה צה"ל.
את התביעה יש להגיש לקצין התגמולים באמצעות טופס תביעה ולא יאוחר משלוש שנים לאחר תום השירות, אחרת תחול התיישנות על התביעה והיא תיחשב, ברוב המקרים, לאבודה.
מדובר בהליך ביורוקרטי לא פשוט, וחשוב לנהל אותו באופן מסודר, מאחר והוא יכול להיפסל על קוצו של יוד, כלומר, בשל אישור או מסמך רפואי חסר, אי ידיעת החוק וכיוצ"ב.
טופס התביעה ניתן למצוא אצל קצין התגמולים או באתר משרד הביטחון, להורדה.
יש למלא אותו בקפדנות רבה, כולל פרטי ונסיבות המקרה, תיעוד המקרה וגיבוי שלו במסמכים רלוונטיים.

טופס תביעה – משרד הביטחון
חשוב לזכור כי את הטופס יש להגיש בתוך שלוש שנים מתום השירות, אחרת תחול עליו התיישנות.
במקרה של פציעה או חבלה מומלץ מאד למלא דו"ח פציעה/חבלה ולהחתים את מפקד היחידה ורופא היחידה. את הדו"ח הזה יש לצרף לטופס התביעה ויש לו חשיבות רבה. שימו לב שאתם ממלאים את הטופס הנכון.
וודאו כי תיאור הפגיעה יופיע בדו"ח באופן מדויק ושיכלול גם את שמות העדים, אם יש כאלו, ופרטיהם. כמו כן, אם מדובר ביותר מחבלה אחת, וודאו כי בדו"ח מוזכרות כל הפגיעות בתיאור מדויק ותואם המציאות.
בדקו כל מסמך רפואי שמתעד את הטיפול שניתן לכם וודאו שהוא כולל את כל הפרטים, לפי סדר הזמנים הנכון וחומר החבלות או הפגיעות. אם אתם חושבים שיש מקום לדייק יותר, בקשו מהרופא לתקן את הרשום.
קחו בחשבון כי אם מדובר בפציעה חמורה, תהיו צפויים לעבור הליכי הורדת הפרופיל הצבאי שלכם ולשחור, זמני או קבוע, מהשירות בצבא.
במידה ואכן כאלו הם פני הדברים, זה הזמן לצרף את כל הדו"חות שהוזכרו כאן לטופס התביעה נגד משרד הבטחון.
דגשים חשובים:
חשוב לזכור כי טופס התביעה הוא למעשה דרישה להכרה בזכותכם כנכים. מדובר בטופס מחייב שיש לו משמעות משפטית ולכן חשוב מאד לדייק בפרטים אותם אתם מוסרים.
כמו כן זכרו כי קצין הנפגעים לא מוסמך למתן ייעוץ משפטי אלא רק תמיכה אדמיניסטרטיבית והילווי שתקבלו יהיה עד לשלב קליטת תביעתכם במשרד הביטחון (אגף השיקום) .
על פי חוק, כל עוד תביעתכם נמצאת בבירור, אתם זכאים לקבל טיפול רפואי שנדרש כדי לטפל בפציעה. טיפול זה ניתן על ידי אגף השיקום במשרד הבטחון ועל חשבון משרד הביטחון.
זכרו שהתנאי המקדים להעברת התיק לוועדה הרפואית היא אישור קצין התגמולים שמכיר בנכות. רק אז יועבר התיק לוועדה הרפואית, לצורך בחינת המצב וקביעת דרגת הנכות שלכם, ואם היא זמנית או לצמיתות.
ישנה חשיבות רבה מאד להגשת התביעה בסיועו של עורך דין המתמחה בתביעות נגד משרד הבטחון, זאת כדי להגדיל את סיכוייכם לאישור התביעה ולא לדחייתה. גם אם נדחתה התביעה, בסיוע עורך דין מקצועי, תוכלו להגיש ערעור בבית משפט השלום, בתוך שלושים יום ממועד קבלת ההחלטה.
יעוץ משפטי פרטני:
משרד עורכי דין אריאל גולן ושות' עומדים לרשותכם בכל הנוגע לתביעות נגד משרד ביטחון, בין אם בייעוץ קודם להגשת התביעה, בין אם בסיוע למילוי טופס התביעה, בדיקת כל המסמכים ווידוא שלא חסר דבר. כמו כן, ובמידת הצורך, ייצג אתכם עורך הדין במעמד ההתייצבות בפני וועדה רפואית ויספק את כל הסיוע המקצועי הנדרש.
לעמוד המסביר מפורטות אודות תביעה נגד משרד הביטחון – לחצו כאן