דרגת הנכות תקבע ע"י המוסד לביטוח לאומי עפ"י אחוזים אשר לא יעלו על 100%.
אופן הגשת התביעה – נכות מעבודה
על התובע להגיש למוסד לביטוח לאומי טופס תביעה לקצבת נכות, לצרף אישורים רפואיים המעידים על מצבו הבריאותי וכן אישורים נוספים בהתאם לבקשת המוסד.
המשך ניהול התביעה
במידה ופקיד התביעות מצא לנכון כי קיימת זכאות, יעביר הפקיד את התביעה לרופא מוסמך.
קביעת אחוזי נכות
- על מנת לקבוע את אחוזי הנכות בעניינו של התובע, יזמן המוסד לביטוח לאומי את התובע לוועדה רפואית, בוועדה תינתן אפשרות לתובע להציג את עמדתו (עי" עו"ד מטעמו או באופן עצמאי ) ולאחר מכן ייבדק על ידי מומחה מטעם המוסד לביטוח לאומי ,
- לוועדה סמכות לקבוע דרגת נכות וזאת על פי מסמכים בלבד וללא זימונו של התובע לוועדה רפואית וזאת בהסכמת התובע ובהסכמת המוסד לביטוח לאומי.
- העתק מפרוטוקול הוועדה יישלח לבית התובע יחד עם החלטת המוסד לעניין דרגת הנכות וזאת עד שלושה שבועות מיום בו החליט המוסד לביטוח לאומי בעניין דרגת נכותו של התובע.
- במצב בו התובע סובל מכמה נכויות, על כל נכות ייקבעו אחוזי נכות בנפרד (הדבר נעשה עפ"י ספר המבחנים של הביטוח לאומי – אשר בו נקבע לכל מערכת גוף וליקוי רפואי אחוז נכות), לאחר מכן יחושבו אחוזי הנכות באופן משוקלל.
דרגת נכות זמנית
ייתכן מצב בו המוסד לביטוח לאומי ייקבע לתובע דרגת נכות זמנית וזאת כאשר בנסיבות העניין אין לנכה אפשרות לעבוד עקב הנכות ואין לו הכנסה מעבודה למשך תקופה.
המוסד יהיה רשאי לקבוע את דרגת הנכות הזמנית בשיעור 100% לתקופה שלא תעלה על ארבעה חודשים.
ערעור
על החלטת הוועדה הרפואית בעניין דרגת נכות ניתן לערער בפני וועדה רפואית לערעורים (וועדה אשר מורכבת משלושה רופאים)וזאת תוך 30 יום מיום קבלת החלטת המוסד.
משרד עו"ד בירושלים אריאל גולן כאן על מנת לסייע לך לתבוע את הזכויות המגיעות לך מכח החוק , המשרד מתמחה בתביעות נגד המוסד לביטוח לאומי , למשרד ניסיון רב והצלחות רבות במגוון רחב של נושאים משפטיים בתחום הביטוח הלאומי .
בנוסף לשירות המשפטי, במשרדנו תקבל יחס אדיב וליווי אישי לאורך כל ההליך המשפטי.
ניתן לקבל פגישת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות
לקביעת פגישת ייעוץ התקשרו: 02-538-05-66
מוזמנים לקרוא בנוסף: