עו"ד משרד הביטחון
עורך דין משרד הביטחון: איך מגישים תביעה למשרד הביטחון?
הגשת תביעה למשרד הביטחון מתחילה בטופס תביעה (לחבלה או מחלה) אותו ניתן להוריד באתר משרד הביטחון. אל הטופס תדרשו לצרף פרטים נוספים שיקבעו את סיכויי ההכרה בתביעתכם על ידי משרד הביטחון.
אישור מהיחידה בה שירתתם המאשרת את נסיבות האירוע בגינו מוגשת התביעה (החמרת מחלה, פציעה וכדומה)
על החייל להוכיח שביום גיוסו היה כשיר וללא כל סוגיות הנוגעות לנשוא התביעה. יש להוכיח קיום קשר סיבתי בין המחלה / חבלה לנכות הרפואית.
יש להמציא עדויות של חברים ומפקדים. עליהם לתמוך בעובדות המופיעות בתצהיר התובע, וככל הניתן, להמציא אישור מהמפקד הישיר אודות תנאי שירותו של התובע.
תצהיר בשבוע המגובה על ידי עורך דין אשר מעיד על נסיבות האירוע.
וועדה רפואית של משרד הביטחון
צלחת את המסלול והגעת לוועדה הרפואית של משרד הביטחון. עברת את שלב התביעה הראשון בהצלחה – קצין התגמולים החליט כי קיים קשר סיבתי בין הפציעה לבין השירות. כדי ללמוד על גובה הפיצוי לו אתה זכאי על פי חוק, וועדה רפואית מטעם משרד הביטחון מתכנסת כדי לבדוק את התובע ולקבוע את שיעור הנכות הרפואית, בין אם זוהי נכות זמנית, ובין אם צמיתה. במידה שהוועדה תקבע שיעור של נכות צמיתה נמוך מ-10%, לא יהיה זכאי התובע לפיצוי כספי. אם תקבע הוודה כי שיעור הנכות הצמיתה עומד בין 10% ל-20%, התובע יהיה זכאי אך למענק חדש פעמי.
בהתאם לזאת, מאחר שהחלטתה של הועדה הרפואית היא קריטית, רצוי שהתובע יגיע לוועדה מוכן ככל שניתן, כשהוא יודע מה לומר ולא פחות חשוב – מה לא לומר. יהיה על התובע לתאר בבהירות את מצבו הרפואי, וכמובן – להתנהג ולהתלבש כיאות, בכדי להגדיל את סיכויו למצות את זכויותיו עד תום.
לסיכום: כן – כדאי להשתמש בשירותיו של עורך דין משרד הביטחון כאשר מגישים תביעות נגד משרד הביטחון.
לאור מורכבותן של הסוגיות והשאלות הנוגעות להכרה בחבלה ו/או במחלה שפקדה את התובע, והקשר שלהן לשירותו הביטחוני, רצוי מאוד לקבל הכוונה וייעוץ לטובת מיצוי זכויות התובע. במקרה זה, עדיף שלא לפעול עצמאית, אלא לקבל ליווי של עורך דין בקיא בתחום תביעות נגד משרד הביטחון, שיידע להציג לטובתכם טיעונים רלבנטיים, מול קצין התגמולים והוועדה הרפואית.
נפצעתם במהלך שירותכם הצבאי או הביטחוני? אתם מתמודדים מול אגף השיקום ומעוניינים לתבוע את הפיצוי המגיע לכם?
חייגו עכשיו ל: 02-5380566 וזכו לליווי אישי בכל שלבי התהליך, לאוזן קשבת לייצוג משפטי מקצועי ומנוסה בשקיפות מלאה שיסייע לכם לזכות בקצבאות המגיעות לכם על פי חוק.
שירות הביטחון שלנו, בצבא, במשטרה, בשב"ס או בכוחות הביטחון הכפופים למשרד הביטחון הוא משימה חשובה, הדורשת מאיתנו כוח נפשי ופיזי רב. בלא מעט מקרים, אנשי כוחות הביטחון, המשרתים בתנאים הקשים עלולים לסבול מפציעות שונות ומורכבות הנגרמות עקב תאונות שונות, עומסים פיזיים, חבלות, פגיעות בקרב או במהלך פעילות ביטחון וכדומה. במקרים אחרים תיתכן בהחלט התפתחותן של מחלות מורכבות אחרות אשר ילוו את המשרת בשארית חייו כמו סוכרת, אפליפסיה ופגיעות נפשיות רבות כמו חרדות, סכיזופרניה, דיכאון קשה או הלם קרב ופוסט טראומה, אשר יכולים להתפרץ גם שנים לאחר השירות הביטחוני.
ההתמודדות מול הפגיעות השונות דורשות מכם לפנות אל משרד הביטחון בהגשת תביעת פיצויים והתמודדות מול יחידת התביעות של משרד הביטחון שתהווה בעבורכם שער כניסה אל אגף השיקום של משרד הביטחון וזכאות לסיוע רפואי וכספי שיסייע לכם להתמודד עם הפגישה. אבל, למרות ההיערכות המנהלתית של משרד הביטחון, במקרים רבים תדרשו להתמודד עם ועדות רפואיות ארוכות, דרישות להוכחת פגיעה וקשר סיבתי בין מחלתכם או פגיעתכם לבין אירועים שאירעו במהלך שירותכם ולמעשה תדרשו להיאבק במשרד הביטחון בדרך לקבלת הפיצוי המגיע לכם.
מדוע מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בהגשת תביעות למשרד הביטחון ?
עורך דין מומחה בתביעות מול משרד הביטחון, יסייע לכם למצות את מירב זכויותיכם המגיעות לכם על פי חוק. בנוסף, עורך דין שילווה אתכם לוועדה הרפואית של משרד הביטחון, יסייע לכם להעביר את המידע הנדרש באופן יעיל ומקצועי – קריטי להגדלת קבלת החלטה לטובתכם. מקרה נוסף בו מומלץ להסתייע בעורך דין מתמחה, יהיה כאשר תרצו להגיש ערעור על החלטתה של ועדה רפואית. אם אתם חשים שלא קיבלתם מהוועדה את אשר אתם ראויים לו, זכותכם המלאה להגיש ערעור; לא פשוט, אך הסתייעות בעורך דין מתמחה, ללא ספק תקל על התהליך ותגדיל את סיכויי הצלחת הערעור.